Kategoriat
PoJo tiedottaa

Vuoden 2023 hallitus valittu

Pohjois-Suomen Journalistien sääntömääräinen syyskokous pidettiin Oulussa 20.11.2022. Kokouksessa yhdistys sai uuden hallituksen.

Puheenjohtaja Minna Akimo jatkaa tehtävässään.

Hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä:
Heidi Peltonen (Erkki Hujanen)
Leena Kosonen (Elina Ursin)
Anna Kilponen (Juho Maijala)
Tiia Haapakangas (Mari Molkoselkä)
Katja Kärki (Riku Lavia)
Risto Pikkupeura (Maarit Kesti)
Satu Koho (Alpo Merilä)
Antti Goman (Anu Kauppila)

Hallitus tulee järjestäytymään myöhemmin.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Uuno Hannulan apurahat jaettu – tukea annetaan myös Ukrainan toimittajille

Pohjois-Suomen Journalistien sääntömääräisessä kevätkokouksessa 10. huhtikutta päätettiin Uuno Hannulan apurahan saajat sekä edustajat Suomen Journalistiliiton valtuustoon 2022-2026.

Vuoden 2022 Uuno Hannulan apurahastosta myönnettiin apurahat Lea Remekselle ja Riikka Marjomaalle. Remekselle myönnettiin 500 euroa lastenkirjan kuvitukseen ja taittoon. Marjomaa sai 500 euroa avoimen yliopiston kurssimaksuihin ja tenttikirjoihin. Samalla yhdistys päätti tukea Ukrainan toimittajia lahjoittamalla 500 euroa Ukraine Safety Fund -rahastoon.

Valtuuston edustajat sekä ehdokas liiton hallitukseen

Kokouksessa valittiin yhdistyksen edustajat, heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä yleisvarajäsenet Suomen Journalistiliiton valtuustoon vuosiksi 2022-2026.

Valtuustoon valittiin seuraavat:

  • Risto Pikkupeura, henkilökohtainen varajäsen Tiia Haapakangas
  • Minna Akimo, henkilökohtainen varajäsen Heidi Peltonen
  • Sari Pelttari-Heikka, henkilökohtainen varajäsen Leena Kosonen.

Yleisvarajäsenet valittiin sauraavassa järjestyksessä:

  • Miila Kankaanranta
  • Hanna Kuonanoja
  • Satu Koho
  • Anni Hyypiö
  • Mari Molkoselkä
  • Päivi Kangasniemi.

Yhdistyksen ehdokas Suomen Journalistiliiton hallitukseen on Sari Pelttari-Heikka. Valtuusto tulee valitsemaan liiton hallituksen ja puheenjohtajan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 30.11.-2.12.

Kokouksessa valittiin lisäksi alueluottamushenkilöksi vuosiksi 2022-2023 Risto Pikkupeura.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Hae Uuno Hannulan apurahaa

Pohjois-Suomen Journalistit julistaa jäsentensä haettavaksi Uuno Hannulan rahastosta jaettavaa apurahaa yhteensä 1 500 euroa. Apuraha voidaan jakaa joko yhdessä tai useammassa osassa.

Uuno Hannulan apuraha on haettavissa 31. maaliskuuta 2022 saakka. Hakemusten on oltava perillä kello 18.00.

Apurahan voidaan myöntää Pojon jäsenille tai jäsenryhmille koko jäsenistön kannalta hyödyllisiin tarkoituksiin kuten jatko-opintoihin, ammattitaidon täydentämiseen ja alaan liittyvään tutkimustyöhön sekä ammattikuvaa syventävään työskentelyyn ja ay-toimintaan liittyviin opinto- tai muihin tarkoituksiin.

Jakopäätöstä tehtäessä huomioidaan kolmena (3) edellisenä vuonna saadut apurahat, hakijan jäsenyysikä sekä järjestöllinen aktiivisuus, tässä järjestyksessä.

Hakemuksen voi lähettää perinteisellä postilla tai sähköisesti. Hakulomake ja rahaston säännöt löytyvät täältä

Apurahan saajat ilmoitetaan PoJon kevätkokouksessa 10.4.2022.

Hakemukset tehdään PoJon hallitukselle ja lähetetään osoitteella:
Pohjois-Suomen Journalistit ry / Tuija Mäkinen
Kainuuntie 1 C 42
90130 Oulu

Voit myös asioida sähköpostitse: pssy.journalistiliitto@gmail.com

Kategoriat
PoJo tiedottaa

PoJo juhli 100-vuotistaivaltaan – kuuntele juhlavuoden nimikkokappale

Pohjois-Suomen Journalistit järjesti lauantaina 20. marraskuuta 2021 juhlaseminaarin ja iltajuhlan 100-vuotisen historiansa kunniaksi. Juhlaseminaari pidetiin historiallisessa lääninhallitus-talossa Oulussa. Seminaarissa pohdittiin monelta kannalta journalismin tulevaisuutta, taloutta ja sitä, millaisia toimittajia vielä tarvitaan. Viesti oli selvä: kannattaa erikoistua, opiskella laajasti eri aloja ja hankkia työkokemusta. Tekninen osaaminen on myös etu.

Ministeri Timo Harakka piti juhlaseminaarin avauspuheenvuoron. Kuva: Päivi Kangasniemi

Tilaisuudessa puheenvuoronsa pitivät viestintä- ja liikenneministeri Timo Harakka (sd.), Yle Recin toimittaja Roosa Kettumäki, palkittu kuvajournalisti Antti J. Leinonen, Must Readin päätoimittaja Anne Moilanen ja tutkija, vapaa toimittaja Pasi Kivioja.

Toimittaja Roosa Kettumäki pohti sitä, millä tavalla nuoret voidaan tavoittaa. Tehtävä ei ole helppo, Kettumäki sanoi. Kuva: Päivi Kangasniemi.

Tilaisuuden pääteeksi pidettiin paneelikeskustelu, jossa puhujien lisäksi olivat mukana Kaleva median sisältöjohtaja Niiles Nousuniemi ja Oulun ammattikorkeakoulun viestinnänkoulutusohjelman lehtori Satu Koho.
Paneelikeskustelussa haettiin vastausta siihen, millaisille toimittajille riittää töitä vielä tulvaisuudessa ja elättääkö journalismilla itsensä vielä tulevaisuudessakin. “Journalismi on viitsimislaji”, tiivisti Must Readin päätoimittaja Anne Moilanen.

Paneelikeskustelussa haettiin vastausta siihen, millaisille toimittajille riittää töitä vielä tulvaisuudessa. Kuvassa vasemmalta oikealle: paneelin juontaja Petri Laukka, sisältöjohtaja Niiles Nousuniemi, päätoimittaja Anne Moilanen, lehtori Satu Koho, tutkija Pasi Kivioja, toimittaja Roosa Kettumäki. Kuva: Alpo Merilä.

Juhlaseminaariyleisön viihdyttämisestä ja tilaisuuden juontamisesta vastasi haukiputaalainen muusikko Jukka Takalo. Tilaisuuden alussa osallistujilta kerättiin oman paikkakuntansa paikallislehtien uutisotsikoista. Niiden perusteella sävelletty kappale sai maailman ensiesityksensä PoJon omissa juhlissa.
Kuuntele meille tehty kappale Hiljaisia oletuksia uutiserämaassa tästä:

Kappaleen sanat: Pohjoissuomalaiset sanomalehdet, sävellys, sovitus ja nauhoitus Jukka Takalo
Muusikko Jukka Takalo ja fläppitaululle kerätyt otsikot. Niistä syntyi PoJon oma juhlapäivän nimikkokappale. Kuva: Päivi Kangasniemi.

Aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen kertoi omassa puheenvuorossa myös uutisen. Lääninhallitus-talossa olevat arvokkaat vanhat 1800-luvulta peräisin olevat taulut kerätään takaisin Kansallisgallerian omiin varastoihin restauroitavaksi ja säilytettäväksi.

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen. Kuva: Alpo Merilä.

Voit lukea Kalevan uutisen aiheesta tästä: https://www.kaleva.fi/kansallisgalleria-haluaa-laaninhallitustalon-taide/4135468

Juhlaseminaarissa julkistettiin myös yhdistyksen historiikki, jonka on kirjoittanut tietokirjailija Jonna Pulkkinen. Pulkkista haastatteli Kalevan toimittaja Petri Laukka.

Historiikki on julkaistu e-kirjana ja pääset lukemaan sen täältä.

Petri Laukka ja Jonna Pulkkinen keskustelivat PoJon historian tärkeimmistä taitekohdista.

Seminaarin jälkeen illalla virallinen osuus muuttui iloiksi juhliksi. Illan musiikista vastasi Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koottu bilebändi.

Kuvassa Suomen Journalistiliiton valtuuston jäsen, Lapin Kansan toimittaja Sari Pelttari-Heikka, SJL:n puheenjohtaja Hanne Aho ja Pojon puheenjohtaja Minna Akimo. Kuva: Outi Torvinen.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Vuoden 2022 hallitus valittu

Pohjois-Suomen Journalistien sääntömääräinen syyskokous pidettiin Oulussa 21.11.2021. Kokouksessa yhdistys sai uuden hallituksen sekä alueluottamusmiehen.

Puheenjohtaja Minna Akimo jatkaa tehtävässään. Hallitus jatkaa pitkälti samana, mutta uusia jäseniä ovat Anni Hyypiö ja varajäsen Maarit Kesti.

Hallituksen jäsenet ja heidän varajäsenensä ovat:
Risto Pikkupeura (Maarit Kesti)
Heidi Peltonen (Erkki Hujanen)
Anna Kilponen (Päivi Alasuutari)
Anni Hyypiö (Pirkko Vilén)
Tiia Haapakangas (Riku Lavia)
Mari Molkoselkä (Sammeli Harve)
Päivi Kangasniemi (Roosa Sarajärvi)
Anna-Mari Kilpijärvi (Heli Rintala)
Satu Koho (Alpo Merilä)

Hallitus tulee järjestäytymään myöhemmin.

Alueluottamusmies valittiin

Sääntömääräisessä kokouksessa valittiin myös alueluottamusmies vuosille 2022-2023. Alueluottamusmieheksi valittiin Aleksanteri Pikkarainen.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Afganistanilaisia journalisteja turvaan Suomeen – Journalistiliitto auttaa

Afganistanilaisia journalisteja lapsineen on saatu turvaan Suomeen. Journalistiliitto majoittaa heidät väliaikaisesti omistamiinsa asuntoihin. Saapuneiden tarkkaa määrää tai reittiä ei turvallisuussyistä voida tässä vaiheessa kertoa.

”Afganistanilaiset toimittajat ja fikserit ovat auttaneet suomalaisia saamaan tietoa alueelta. Nyt on meidän vuoromme auttaa”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Kansainvälinen journalistiliitto IFJ pyrkii saamaan afganistanilaisia toimittajia turvaan eri järjestöjen avulla. Suomen journalistiliitto on mukana avustustyössä.

”Toimimme kansainvälisen journalistiliiton kautta. Yksittäisillä liitoilla ei ole kovin suuria mahdollisuuksia saada journalisteja ulos maasta, mutta kansainvälinen järjestö pystyy neuvottelemaan eri maiden, järjestöjen ja poliitikkojen kanssa”, Aho sanoo.

IFJ sai kahden viikon aikana yli 2 000 avunpyyntöä journalisteilta Afganistanissa. Yhdysvaltalainen The Committee to Protect Journalists sai pahimmillaan 400–500 hätäviestiä päivässä.

Aho painottaa, että journalisteja pyritään edelleen saamaan turvaan eri reittejä.

”Homma ei ole ohi. Kansainvälisen yhteisön tulee jatkaa evakuointeja. Samaan aikaan on työskenneltävä sen eteen, että olot saadaan mahdollisimman nopeasti vakautettua siten, että sekä paikalliset että ulkomaalaiset journalistit pystyvät työskentelemään maassa”, Aho sanoo.

Toistaiseksi on pyrittävä saamaan journalistit turvaan. ”Journalistin ammatti on Afganistanissa tällä hetkellä hengenvaarallinen. Suurimmassa vaarassa ovat journalistinaiset, mutta jokainen mediassa työskennellyt saattaa olla vakavan uhan alla.”

Suomen Journalistiliitto on runsaan kahden viikon ajan seurannut tiiviisti tapahtumia Afganistanissa ja pitänyt jatkuvaa yhteyttä ulkoministeriöön.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Uuno Hannulan apurahat jaettu

Uuno Hannulan apurahat jaetaan vuosittain.
Uuno Hannulan apurahat on jälleen jaettu.

Pohjois-Suomen Journalistit jakoi Uuno Hannulan apurahat kevätkokouksessaan 25. huhtikuuta 2021.

Uuno Hannulan apurahat on myönnetty Päivi Kangasniemelle ja Henna Lammille. Kangasniemelle myönnettiin tuhat euroa Sairaalaklovnien 20-vuotishistoriikin kirjoittamiseen. Lammin apuraha on myönnetty väitöskirjatyöhön. Apurahan suuruus on 500 euroa.

Yhteensä apurahoja myönnettiin 1500 euroa.
Onnittelemme apurahan saajia!

Uuno Hannulan apurahat myönnetään vuosittain.
Lisätietoa apurahoista.

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Pohjois-Suomen Journalistit 100 vuotta

Tasan sata vuotta sitten Oulun seurahuoneen kabinettiin kokoontui kuusi pohjoissuomalaista lehtimiestä pohtimaan toimittajan työn tulevaisuutta. Oli käynyt selväksi, että sanomalehtimiesten palkat ovat suhteettoman epätasaiset eivätkä työolosuhteetkaan olleet aina hyvät. Työ oli henkisesti raskasta ja työpäivät pitkiä lisäksi työt painottuivat usein ilta-aikaan. Ylitöistäkään ei maksettu korvauksia.  

Keskustelujen jälkeen Seurahuoneen kabinetissa kokouspöytäkirjaan kirjattiin yksimielinen päätös. Sillä hetkellä perustettiin Pohjois-Suomen Sanomalehtimiesyhdistys, jonka kotipaikka on Oulu. Ensimmäisen vuoden jäsenmaksuksi päätettiin 40 markkaa.

Nyt sata vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen kirjoitan näitä sanoja yhdistyksen mökillä Villa Ankkurissa. Olohuoneen ikkunasta avautuu avarat ja talviset näkymät Perämerelle. Korona-aikana Villa Ankkuri on ollut jatkuvassa käytössä ja se on tarjonnut pakopaikan ja etätyöpaikan poikkeusolojen keskelle. Päätös mökkien hankkimisesta on ollut aikoinaan viisas päätös.

Pari vuotta sitten teimme yhden historiallisen muutoksen, kun uudistimme yhdistyksen nimen. Sanomalehtimiehiä me emme enää ole, vaan journalismin ja viestinnän parissa työtä tekevien pohjoissuomalaisten ihmisten ammattitaitoinen joukko. Nimenmuutoksesta huolimatta toimintamme ydinasiat ovat pysyneet samoina. Yhä edelleen teemme työtä työolojen kehittämiseksi, reilun työelämän ja työehtojen puolesta.  Helppoa se ei viime vuosina ole ollut.

Yt-neuvottelut ovat olleet toimitusten arkipäivää, eikä kovilta irtisanomisilta ole vältytty. Pohjois-Suomen runsas mediakenttä on kutistunut yhteen isoon mediataloon, mutta samalla alalle on syntynyt uudenlaisia työtehtäviä.  Tulevaisuuden uskosta kertoo sekin, että Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuneet medianomit ovat työllistyneet alan töihin hyvin.

Yhdessä me olemme vahvempia ja yhdessä me voimme puolustaa arvokkainta mitä meillä on: riippumatonta ja moniäänistä journalismia ja sananvapautta.

Pojon hallituksessa olemme viime vuosina keskittyneet siihen, että voimme tarjota teille antoisia koulutustilaisuuksia virallisten sääntömääräisten kokousten lisäksi. Palautteen perusteella uskallan väittää, että olemme onnistuneet aihevalinnoissamme hyvin.  Tästä kuuluu suurin kiitos kaikille teille, jotka olette saapuneet pitkien matkojenkin päästä yhteisiin tilaisuuksiimme ja jakaneet ajatuksianne kanssamme.

Minulla on ilo kutsua Sinut juhlimaan satavuotista taivaltamme lauantaina 20. marraskuuta 2021.

Päivän alkuun pidämme juhlaseminaarin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Lääninhallitustalon upeissa ja historiallisissa juhlatiloissa.  Luvassa on arvovaltaisia vieraita ja samalla julkistamme kolmannen yhdistyksen historiasta kertovan teoksen.  Illalla skoolaamme yhdessä satavuotiaalle yhdistyksellemme. Iltajuhlat pidetään Scandic-hotellissa Oulun keskustassa.   

PoJo:n puheenjohtajana kiitän Sinua, että olet mukana toiminnassamme.  Yhdessä me olemme vahvempia ja yhdessä me voimme puolustaa arvokkainta mitä meillä on: riippumatonta ja moniäänistä journalismia ja sananvapautta.

Hyvää 100-vuotisyntymäpäivää ja marraskuussa juhlitaan!

Villa Ankkurissa 6. maaliskuuta 2021

Minna Akimo
Pojo:n puheenjohtaja

Kategoriat
PoJo tiedottaa

Uuno Hannulan apurahat haettavissa

Pohjois-Suomen Journalistit julistaa jäsentensä haettavaksi Uuno Hannulan rahastosta jaettavaa apurahaa yhteensä 1 500 euroa.  Apuraha voidaan jakaa joko yhdessä tai useammassa osassa.

Uuno Hannulan apuraha on haettavissa maanantaihin 1. maaliskuuta 2021 saakka. Hakemusten on oltava perillä kello 18.00.

Apurahan voidaan myöntää Pojon jäsenille tai jäsenryhmille koko jäsenistön kannalta hyödyllisiin tarkoituksiin kuten jatko-opintoihin, ammattitaidon täydentämiseen ja alaan liittyvään tutkimustyöhön sekä ammattikuvaa syventävään työskentelyyn ja ay-toimintaan liittyviin opinto- tai muihin tarkoituksiin.

Jakopäätöstä tehtäessä huomioidaan kolmena (3) edellisenä vuonna saadut apurahat, hakijan jäsenyysikä sekä järjestöllinen aktiivisuus, tässä järjestyksessä.

Apurahan saajat ilmoitetaan PoJon kevätkokouksessa 2021.

Hakemus tehdään hallitukselle

Hakemuspohjan voi ladata täältä. Hakemuksen voi lähettää perinteisellä postilla tai sähköisesti.

Rahaston säännöt löytyvät täältä.

Hakemukset tehdään PoJon hallitukselle ja lähetetään osoitteella:
Tuija Mäkinen/ Pohjois-Suomen Journalistit ry
Kainuuntie 1 C 42
90130 Oulu

Voit myös asioida sähköpostitse: pssy.journalistiliitto@gmail.com

Kategoriat
Kommentti

Kommentti: SJL:n paikallisyhdistykset eivät sentään hätätilassa ole, mutta yhdistysten väliselle yhteistyölle on tilausta

Ammattilehti Journalistissa on käyty läpi paikallisyhdistysten tilannetta. Alla Pohjois-Suomen Journalistien puheenjohtajan Minna Akimon kommentti aiheeseen.

Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Topias Peltonen sanoi Journalistin (8/2020) ​haastattelussa paikallisyhdistysten tilanteen olevan hälyttävä. Peltosen mukaan yhdistyksissä menee liikaa aikaa ja huomiota muun muassa mökkien ylläpitämiseen ja vuokraamiseen, ja tähän käytetty aika on pois erilaisten koulutustapahtumien suunnittelusta. 

Peltosen väitteet ovat vähintäänkin kärjistettyjä tai sitten Peltonen ei ole vielä ehtinyt tutustua riittävän hyvin koko yhdistyskenttään.

On totta, että eri yhdistykset toimivat eri tavalla. Osa yhdistyksistä on todella aktiivisia, toisissa toimintaa on vähemmän. Se on ymmärrettävää, koska yhdistykset ovat erikokoisia. Kun journalistista työtä tekeviä on alueella vähän myös toimintaa on vähemmän. Toiminnan aktiivisuuteen vaikuttaa sekin, että harvassa yhdistyksessä on palkattua työvoimaa, ja kaikki toiminaan liittyvät työt tehdään omien arkitöiden ja muiden velvoitteiden ohella. 


Tästä huolimatta en uskaltaisi väittää, että paikallisyhdistysten toiminta olisi hälytystilassa. Jo pelkästään yhdistyspäiville osallistumalla saa hyvän kuvan, millaista toimintaa eri puolella Suomea järjestetään ja millaisissa tunnelmissa eri yhdistyksissä ollaan. Kokemukseni perusteella toimintaa ja intoa kyllä riittää, joskin myös huolet ovat samanlaisia ja usein ne liittyvät juuri siihen, miten saada uusia jäseniä mukaan. 

Meillä Pohjois-Suomessa aktiivisia vastuunkantajia on löytynyt, sillä olemme pitäneet yhdistyksen ovet avoimena ja toivottaneet uudet tekijät tervetulleeksi. Olemme pyytäneet uusia ihmisiä mukaan ja olemme tarjonneet heille sopivassa suhteessa tukea ja vastuuta toiminnan pyörittämisestä.  Kun hallitustyöhön ja yhdistyksen toimintaan liittyvät velvoitteet jaetaan, kenenkään yksittäisen jäsenen työtaakka ei käy liian suureksi. Me teemme asioita yhdessä, jotta voisimme tarjota parasta mahdollista toimintaa yli viidellesadalle jäsenellemme. 

Tällä reseptillä olemme onnistuneet järjestämään sellaisia koulutustilaisuuksia, jotka vetävät väkeä koko Pohjois-Suomen alueelta. Jopa poikkeusaikana olemme saaneet jäsenemme mukaan koulutustilaisuuksiimme ja kokoontumaan yhteen. Kovin vapaamuotoisia tilaisuuksia emme ole järjestäneet, koska tiukan talouden aikana on keskityttävä olennaiseen. Siihen, mikä kehittää jäsentemme ammattitaitoa ja ymmärrystä media-alan muutoksesta. 

Meillä Pohjois-Suomessa aktiivisia vastuunkantajia on löytynyt, sillä olemme pitäneet yhdistyksen ovet avoimena ja toivottaneet uudet tekijät tervetulleeksi.

Minna Akimo
puheenjohtaja


Peltosen mielestä myös yhdistysten omistamat mökit ovat murheenkryyni, joiden hoitamiseen menee liikaa aikaa. Mökeistä on toki pidettävä huolta ja mökkeihin liittyviä asioita käsitellään jokaisessa hallituksen kokouksessa, mutta rasite ne eivät missään tapauksessa ole. Mökit ovat ainakin meille koulutustilaisuuksien ohella tärkeimpiä palveluita, joita voimme tarjota yhdistyksemme jäsenille. Me tunnemme kävijät ja kävijät tuntevat meidät. Mökkiasioiden hoitaminen ei ole pois myöskään koulutustoiminnan järjestämisestä tai ay-toiminnan ytimestä.

Siinä Peltonen on aivan oikeassa, että yhdistysten rajoja voisi tarkastella uudestaan, eikä jäsenhankintaa voi laskea opiskelijoiden varaan.  Keskustelu jäsenrajoista ja niiden muuttamisesta on tärkeä ja periaatteellinen keskustelu, joka käydään koko liiton tasolla. 

Yhteistyötä eri yhdistysten välillä olisi syytä kehittää ja luoda yhdessä tekemiselle luontevia verkostoja. Keskustelua paikallisyhdistysten tulevaisuudesta on käytävä nyt, kun Suomen Journalistiliiton rakenteisiin liittyvä uudistustyö on käynnissä. Liitto on yhtä kuin yhdistykset ja siksi ei ole yhdentekevää, mitä eri yhdistyksissä tapahtuu ja millaiseksi meidän tulevaisuutemme mahdollisesti muodostuu. 

Kiitän Peltosta siitä, että hän avasi keskustelun paikallisyhdistysten toiminnasta ja tulevaisuudesta. Tämä keskustelu jatkukoot!