Ohjeita Songan mökille

Kun saavut mökkiin

Avain on avainlaatikossa ulko-oven vasemmalla puolella. Avaa luukku ja kierrä tunnusluku valikkoon. Sisällä on kaksi samanlaista avainta, jotka käyvät mökin, puuvajan ja varaston oveen. (Pukuhuoneen ulko-oven avain riippuu naulassa ko. oven pielessä).

Avaa päävesihana pienestä makuuhuoneesta, johon käynti tuulikaapista. Hana on liukuoven takana kaapin vasemmassa alakulmassa.

Laita lämmitys päälle eteisaulan kytkimestä eli Kotona-asentoon.

Tulistelut ja veneilyt

Takan pelti sijaitsee naulakon päällä eteisessä.

Nuotioita varten mökille voi tuoda omat puut, ja kesäaikaan hyödyntää maasta löytyviä oksia ja risuja. Polttopuita voi ostaa mm. Sinetän K-kaupasta. Puuvajan halot ovat ainoastaan saunaa ja takkaa varten.

Veneen tulppaa säilytetään jääkaapin yläpuolella olevassa kaapissa. Ennen lähtöäsi jätä vene ylösalaisin, tai vähintäänkin ilman tulppaa reilusti rannan puolelle. Huolehdi myös katiskat, onget ja pelastusliivit varastoon, jos käytät niitä.

Paloiko lamppu, loppuiko paristot?

Vaihtolamppuja ja paristoja on kaapissa jääkaapin yläpuolella. Loisteputkia, wc- ja talouspapereita sekä pesuaineita, roskapusseja, siivousvälineita ja työkaluja ym.  komerossa tuulikaapin vieressä.

Jätehuolto

Roskat viedään Songan kylätalon pihassa olevaan ekopisteeseen (Pellontietä noin 500 m Leppiniementien risteyksestä Pellon suuntaan)

Sekajätteen lisäksi tarjolla on kierrätysastiat kartongille, metallille, lasille ja paperille.

Ennen lähtöäsi

Siivoa mökki: imuroi ja pyyhi lattiat, pese wc, kylpyhuone ja lavuaarit, pyyhi pöydät, keittiön tasot ja jääkaappi ja sijaa vuoteet jne, toisin sanoen jätä mökki ainakin yhtä hyvään kuntoon kuin tullessasi.

Tyhjennä tuhkat tulisijoista. Tuhkaämpärin täysin jäähtyneen sisällön voi kaataa tien toiselle puolen metsään (kuuluu mökkitonttiin)

Täytä saunan ja takan polttopuutelineet seuraavaa käyttäjää varten. 

Takan pelti jätetään auki. Paitsi JOS hyttysiä esiintyy runsaasti, kannattaa pelti sulkea lähtiessä. 

Kun lähdet, tarkista vielä
  • Kaikki ikkunat on suljettu, myös saunasta.
  • Kaikki väliovet ovat auki, MYÖS vessan, siivouskomeron, saunan ja pienen makuuhuoneen.
  • Päävesijohdon hana on kiinni.
  • Liesituuletin on hormi auki -asennossa, mutta tuuletus pois päältä.
  • Kaikki patterien katkaisijat ovat oikeassa asennossa, eteisen termostaatti säädetty 15 asteeseen ja poissa-asento kytkettynä.
  • Otat tyhjät pullot, tölkit, roskat, lehdet ja kartongit mukaasi.
  • Lukitset varaston, halkovajan ja mökin molemmat ovet.
  • Laitat avaimet avainlaatikkoon, suljet sen ja lukitset numerovalikon sekoittamalla.
Ilmoita epäkohdista

Mahdollisista epäkohdista sähköpostiin pssy.sonka@gmail.com. Eli jos huomaat, että jokin on mennyt rikki, vaatii pesua, tai wc-paperi, polttopuut, tiskiaine tms on loppumassa.

Akuutissa pulmassa voit soittaa tai laittaa viestin Veera Vasaralle (045 652 7923).

Jos tulet mökiltä Lapin Kansan toimitukseen, voit tuoda tullessasi myös pesua vaativia tekstiileitä tai rikkonaisia kodinkoneita tms, jolloin kiitollinen hoitokunta välttyy ajomatkalta.

Mukavaa mökkeilyä toivottaa Songan hoitokunta

Anna palautetta

Viihdyitkö mökillä? Kaipaako jokin remonttia? Anna meille palautetta!